Falkarnas Ewa Forsberg nominerad till Årets fan 2018

Redaktion

I maj 2016 var Ewa Forsberg på sin första fotbollsmatch någonsin.
Drygt två år senare är hon nominerad som årets fan i Fotbollssverige!
– Jag är fruktansvärt överraskad, säger Ewa Forsberg och skrattar.
 
Hon står där med megafonen för att få igång sin hejarklack. Sedan går hon hem och kollar matchen i repris för att se vad som egentligen hände på planen.
– Ja, jag står ju med ryggen emot planen under hela matchen. Så rutinen efter matcherna är att vi går hem hela familjen och ser på reprisen. Men jag har lite problem att fokusera på spelet när jag ser reprisen eftersom jag sitter och lyssnar om vi låter bra i klacken.
Trebarnsmamman Ewa Forsberg tog över som styrelseledamot efter bortamatchen mot Arsenal och har nu även tagit över rollen som klackledare. Hon står där i ur och skur och leder klacken.
– Jag kanske har missat ett par matcher. Det är ganska otroligt eftersom jag för två och ett halvt år sedan gick på min första fotbollsmatch. Jag tyckte att det var jättekul och samtidigt upptäckte jag energin i klacken och blev intresserad att vara med. Även min man och mina tre barn står i klacken nu, berättar Ewa.
Det jobb som hon har gjort och det engagemang som hon har visat under året gör nu att hon har blivit nominerad som årets Fan.
– Jag blev väldigt överraskad då jag fick beskedet. Jag tänker inte på om jag ska vinna eller inte. Att bli nominerad är tillräckligt stort för mig.
Ewa tycker att det är bra att vara en kvinnlig förebild på läktaren så det inte bara blir ett gäng vrålande män.
– Jag tror det gör att fler kvinnor, ungdomar och barn lockas. Det är nog en lite mjukare stämning och annorlunda atomsfär. Men vi tjejer kan också bli arga och upprörda över saker som händer på planen, säger Ewa och skrattar.
I många intervjuer hyllas ÖFK-klacken av spelare och ledare.
– Det är jätteroligt att höra när de berättar att vi är viktiga för dem. Det ger oss massor med energi att få beröm och det är klart att det är kul med bekräftelse.
 
FAKTA/

Årets fan och föreningshjälte
Årets fan och föreningshjälte är ett initiativ startat av spelbolaget Unibet för att lyfta fram och hylla fans och föreningshjältar som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening. Nomineringsprocessen sker på hemsidan (aretsfan.se) där vem som helst får anmäla sig själv eller en kompis som man anser är värdig att bli utsedd till Årets fan eller Årets föreningshjälte. Finalisterna och vinnaren i respektive kategori utses av en jury bestående av Unibets ambassadörer Glenn Hysén och Robin Söderling tillsammans med representanter från Unibet. Juryns ordförande är Glenn Hysén. Tävlingen pågår mellan augusti och december 2018. Vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av cirka 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

Title