Falkarna fixar festen i Berlin

James Goucher

Det är över 2000 biljetter sålda till ÖFKs sektioner i Berlin och det kommer vara ÖFKs största bortafölje någonsin. Vi i Falkarna kommer så klart, dagen till ära, anordna vår bästa uppladdning någonsin.

Den äger rum från klockan 15:00 på Alt Berliner Biersalon och går under namnet ”Dezemberfest in Berlin”. Det finns plats för cirka 1000 personer och det går inte att boka plats utan det är först till kvarn som gäller. För att kunna anordna den här uppladdningen har vi tagit hjälp av tre lokala samarbetspartners, nämligen Miljöteknik MTAB, Manpower Östersund och OSD Östersund.

Falkarna gör en otrolig insats att arrangera uppladdningen inför avslutningen i Europa League där ÖFK gör en extraordinär prestation. Avslutningen i Berlin blir något extra med tusentals supportrar på plats. Självklart vill vi vara med och stötta Falkarna och ÖFK i det, nu kör vi mot gruppseger, säger Henrik Ling från Manpower Östersund.

– Falkarna står för en positiv och inkluderande supporterkultur som vi på Miljöteknik vill bidra till, både ekonomiskt och med vårt deltagande, under Dezemberfest, berättar Daniel Molander VD på Miljöteknik.

Martin Sahlberg på OSD Östersund säger – ÖFK har skapat en helt ny fotbollskultur som man pratar om världen över. Även lagets fans, Falkarna, har skapat en ny supporterkultur som jag hoppas andra föreningar kopierar. Jag tycker att goda idéer skall premieras och jag vill att mitt företag skall förknippas med de som gör bra och nya saker. Min personal får även något att känna sig stolta över utanför företagets väggar. Därför väljer jag att stötta Falkarna. Jag såg med egna ögon hur bra de arrangerade besöket i Bilbao och jag är övertygad om att Berlin blir något extra. Jag hoppas att Berlinborna vill vara med och festa med glada Falkar från Östersund.

Vi i Falkarna är väldigt tacksamma att de vill hjälpa oss att anordna denna tillställning.

Efter uppladdningen är det lätt att ta sig till arenan då det bara är 500 meter från puben till närmaste tågstation. Vi kommer inte ha någon marsch från uppladdningen till arenan då det är nästan 8km, vilket blir för långt att gå i samlad trupp. Vi kommer förhoppningsvis genomföra en kortare marsch från någonstans närmare arenan, men allt är inte klart med tillstånd från polisen än så vi återkommer med mer info om det i eventet på facebook.

Title