Extremt tryck efter biljetter till Arsenal-matchen

Ola Laxvik

En timme.

Längre tid tog det inte innan biljetterna på långsidorna tog slut vid det första biljettsläppet.

På måndag är det dags för den andra gruppen säsongare (de som köpte säsongskort mellan 19 och 23 december) att försöka få tag i biljetter till hemmamatchen mot Arsenal i februari.

ÖFK:s biljettansvarige Ola Laxvik berättar om förutsättningarna inför nästa veckas biljettsläpp.

– Det är en mindre grupp säsongare som har möjlighet att handla på måndag och jag förväntar mig ett lika högt tryck bland de som kan köpa då som i onsdags. Majoriteten av de som kunde köpa biljetter i det första släppet nyttjade sin förtur, jag förväntar mig att det blir likadant på måndag.

På tisdag är det medlemmarnas tur. Hur många biljetter som finns då går inte att svara på förrän det andra släppet är avklarat.

– Utan att spekulera i exakt hur många biljetter som kommer att finnas vet jag att det kommer vara relativt få. Med tanke på hur många som tecknade medlemskap innan vi ändrade upplägget inför jul så är det många som tävlar om ett förhållandevis litet antal biljetter. Med det sagt kan jag inte se att det blir ett allmänt biljettsläpp på onsdag. Arenan räcker inte till.

Samtidigt kan det finnas chans att det blir ytterligare ett biljettsläpp, så än är inte hoppet helt ute för den som inte fått tag på biljett.

– Hittills har UEFA lämnat tillbaka ett 100-tal biljetter i alla gruppspelsmatcher och jag tror och hoppas att det blir så även denna gång. Jag kan ärligt säga att vi har varit dåliga på att kommunicera hur dessa biljetter har släppts upp tidigare, men denna gång kommer vi vara extra tydliga om vi får tillbaka biljetter att sälja. Detta får vi veta närmare slutet av januari.

Foto: Bildbyrån

Title