Enkelt för Hope And Dreams – nu väntar V75

Patrick Sjöö

Oscar Berglund visade upp sitt femåriga sto Hope And Dreams i en strålande författning på Bergsåker under tisdagslunchen.

– Nu siktar jag på V75 i Umeå med henne, avslöjade Berglund efter segern.

Travamatören Oscar Berglund från Brunflo har haft en fin inledning på året. Sju starter har givit fyra segrar och 385 600 kronor till stallet. Det är femåriga stoet Hope And Dreams som har stått för de största framgångarna.

Efter att hon kom till Berglund i slutet av förra året har hon vunnit fem av sina sju starter.

– Senast visade det sig efter loppet att hon hade en halsinfektion så hon fick vila i tre veckor. Men idag såg hon riktigt bra ut, sa Oscar Berglund efter tisdagens seger på Bergsåker.

Hope And Dreams med Ulf Ohlsson spårade hela vägen och hade inga problem att vinna på 15,3/2140a.

– Det var skönt att hon fick ett sådant lopp. Nu laddar vi inför V75 på Umåker och två och en halv vecka. Jag tror mycket på den här hästen och hon kommer säkert att hävda sig bra där i Umeå.

Det ser spännande ut i stall Berglund och i fredags visade han upp nyförvärvet Quality Tilly på Östersundstravet. Med Per Linderoth i sulkyn gjorde Quality Tilly ett starkt lopp då han rundade alla från svårt läge.

Ännu ett nyförvärv som precis har kommit till stallet sjuårige Etosha Boko med nästan 600 000 kronor på bankkontot. Han kommer från stall Mattias Djuse.

– Ja, det ser riktigt bra ut i stallet så jag hoppas att det ska bli ett bra år, säger Oscar Berglund.

Ytterligare en jämtseger blev det på Bergsåker denna tisdagslunch då både Tussalill tog sin första årsseger på tiden 30,2/1640. Det var för övrigt även körande Lars-Åke Svärdfeldts första årsseger.

Dagens kusk blev dock Daniel Wäjersten som inlett året på bästa sätt. Idag tog han en trippel på Bergsåker efter segrar med Unique Findings, Dante Sisu och Livi Mistress.

Foto: Kanal75

Title