En vinst är en vinst

Maria Paulsson

Jag skulle inte vilja påstå att det var den bästa hockeymatch jag sett igår i Klanghallen, men det behöver inte vara vackert för att man ska vinna och när slutsignalen gick tror jag en lättnadens suck gick igenom laget, äntligen tre poäng.

Det kändes som Brunflo inte riktigt spelade som man tidigare sett att de kan spela utan slarvade en hel del vilket ledde till många chanser för Ånge, som tur var agerade Berge stoppkloss i målet och såg otroligt säker ut. Något jag gillade att höra från honom var då han skällde ut laget som slutade spela med några sekunder kvar av perioden, det är ju trots allt inte över förrän hesa Fredrik ljuder.

Brunflo fick med sig två straffar och Ånge en, både Emil Ericsson och Casper Lundqvist lyckades överlista Kalle Malmqvist i Ånges mål medan Berge läste av Jesper Larssons straff och såg till att slutresultatet blev 7-3. Någon jag saknat på isen som gjorde ett kärt återbesök var Felix Nilsson, det blir bannemig inte tråkigt att se honom spela, han har en sån energi och kämpaglöd vilket också gav utdelning då han stod för hela två mål och två assist. Vilken comeback!

Resultatet speglar väl egentligen inte matchbilden även om Brunflo var snäppet bättre. Jag hoppas Brunflo kommer behålla enkelheten i sitt spel men öka på noggrannheten en smula inför helgens norrlandsturné där Boden och Kiruna står för motståndet. Förhoppningsvis kan Brunflo lasta in sex viktiga poäng i bussen när de lämnar Norrbotten för att bege sig de dryga 80 milen söderut igen.

Title