En trippel till Per Linderoth på Östersundstravet

Niklas Herneryd

När Östersundstravet körde lunchtävlingar under måndagen hade Per Linderoth en fin dag med tre segrar genom Elsa Mearas, New Direction och Crusable. Därmed utökar Bergsåkertränaren sin ledning i tränarchampionatet med två pinnar och utmanar genom trippeln de unga bröderna Mats och Magnus Djuse i årets kuskliga, på sin forna hemmabana.

Per Linderoth tränar själv Elsa Mearas som fram till igår inte fått vinna i år trots flera finfina prestationer. I V4-3 klaffade positionerna med andra ytter och hon var starkast i en rätt tight upploppsstrid. New Direction tog inte i som Per ville senast så han ökade på träningen och ändrade lite till denna gång och det slog verkligen väl ut. Hon övertog ledningen tidigt i V5-2 och stack undan på spänstiga ben närmast före en positiv Wångenhäst som debuterade med en jättefin avslutning genom All Of A Sudden med Magnus A Djuse. I V5-4 styrde Per in Michael von Krusenstiernas Crusable till dennes första seger från ledningen.

Det blev favoritbetonat inom V4-ramen och 263 kronor fick den som hittade alla vinnarna. I V4-öppningen stack norske Acers Fantasy med Atle Solhus till täten och vann lätt. Andrahandsfavoriten Andre Agassi med Jimmy H Andersson spurtade bäst i V4-2 och jättefavoriten Peter Highness med Oskar Kylin Blom var ensam på banan i V4-avslutningen.

Karl-Gunnar Löjdahls Haga Bruden med Peter Eriksson stod i V5-öppningen för en fin insats då hon från täten stod emot Örjan Hafstads Minessa med Mats E Djuse under slutrundan. I V5-3 gjorde Bollnäshästen Vincent Jo en fin debut för Clara Jonasson som vann efter mestadels travat i täten. I det sista loppet visade Geira med Stefan Edin fina takter i en säker spetsseger. V5 delade ut 7.126 kronor.

Här kan du ta del av resultatrapporteringen från Östersundstravet hemsida, lopp för lopp.

Resultat lopp 1, V4-1: Acers Fantasy med Atle Solhus flög till ledningen, höll uppe tempot, stack säkert undan till slut. Cupra snabb start för Öyvind Wagnild, rygg ledaren, ut på den sista långsidan, utmanade under det sista halvvarvet men tog sig inte förbi. Superdry Pellini med Per Linderoth positionen först i andra spår, fram som trea och höll farten fint. Iwalu med Magnus A Djuse i kön, med i ryggar från den sista långsidan, spurtade bra i skymundan och slog sig fram till fjärdeplatsen strax före mål. Yuppie Yolie med Jessika Sidbäck fjärde ytter, anfall 700 meter från mål som först i tredjespår, fullföljde väl. Pommern med Susanne H Osterling tredje ytter, hängde på så gott det gick. Sluttid 1.13,5a/1640 meter, till 3,69 i odds. V4-värde 58 kr.

Tempo: första 500 1.12.8 (5 Acers Fantasy*), 1000 1.14.7 (5 Acers Fantasy*), sista 500 1.12.3

Resultat lopp 2, V4-2: Andre Agassi med Jimmy H Andersson fjärde ytter, ut ett spår varvet kvar, fick draghjälp 800 kvar, på i fjärdespår in i slutsvängen och spurtade klart bäst till en enkel seger. Jaguar Håleryd med Micael Melander andra ytter, svarade anfall 800 kvar, höll farten riktigt bra som tvåa. Conway City Ås med Henrik Svensson med i kön, spurtade fint mellan hästar på upploppet och tog den sista totoplatsen. Destiny River med Magnus A Djuse var mycket snabb ut och satt direkt i ledningen, provade att rycka i slutsvängen, var slagen mitt på upploppet, men höll farten väl. Secret Of Joy med Mats E Djuse i kön, med i ryggar på den sista långsidan, ut flera spår i slutsvängen, spurtade väl i spåren. Tip Jar med Ulf Eriksson invändigt det första halvvarvet, ut utvändigt om ledaren, höll farten. Noble Boy med Per Linderoth kunde inte hålla upp ledningen, tredje inner, blev kvar där med gott om krafter i behåll hela vägen och såg riktigt fin ut för dagen. Nästa gång! Segertid 1.14,6a/2140 meter, till 3,68 i odds. V4-värde 156 kr.

Tempo: första 500 1.11.9 (6 Destiny River), 1000 1.15.6 (6 Destiny River), sista 500 1.13.5

Resultat lopp 3: Elsa Mearas med Per Linderoth andra ytter, fram utvändigt ledaren på den sista långsidan, kopplade greppet inpå upploppet och höll undan. Bestbyarsenal med Alte Solhus sist utvändigt, provade i spåren under slutvarvet och spurtade vasst i vida spår över slutrakan utan att hinna fram. Quatre Star med Henrik Svensson tredje ytter, med i rygg på vinnaren på långsidan, först i tredjespår i slutsvängen, höll farten bra till slut. Zenita Kronos med Oskar Kylin Blom rygg ledaren, kom ut i slutsvängen, kunde inte förbättra sin position till slut. Benita med Sofia Frilén med i tredje inner, höll farten som femma. Så Gå Kleoparta med Micael Melander fjärde ytter, hängde på så gott det gick. Noel Face med Mats E Djuse i ledningen, slagen in på upploppet och tappade mycket den sista biten. Segertid 1.14,2a/2140 meter, odds 3,82 och V4-värde 230 kr.

Tempo: första 500 1.15.1 (1 Noel Face), 1000 1.15.5 (1 Noel Face), sista 500 1.13.7

Resultat lopp 4: Peter Highness med Oskar Kylin Blom övertog ledningen efter ett halvvarv, ökade på farten successivt, ryckte i slutsvängen och vann mycket lätt. Grannstoscha med Mikael Halvarsson i fjärde ytter, med i rygg på den sista långsidan, spurtade bäst som tvåa. Ortoligosåfin med Mats E Djuse tredje ytter, till attack på den sista långsidan, höll farten godkänt. Kasper Sånna med Malin Viklund femte inner, ut flera spår inför upploppet och spurtade fint. Star Quality med Krister Jakobsson ledningen, släppte efter 600 meter, hängde på så gott han kunde. Pretty Boy Floyd med Per Linderoth utvändigt om ledaren, avlöst varvet kvar, satt kvar då attackerna kom i den sista svängen, höll farten till slut. Segertid 1.15,8/2140 meter. Odds 1,67. V 4 delade ut 263 kr. Lunchdubbeln 4-2 delade ut 6,89 i odds.

Tempo: första 500 1.19.0 (1 Star Quality), 1000 1.16.6 (2 Peter Highness), sista 500 1.16.9

Resultat lopp 5: Haga Bruden med Peter Eriksson höll upp ledningen, svarade bestämt och stack undan till slut. Minessa med Mats E Djuse med som tvåa, utvändigt ledaren under slutvarvet, tryckte på men tog sig inte förbi. Calle Cornelius med Torsten Blomqvist fjärde ytter, på 700 kvar som först i tredjespår och vann klungspurten en bit bakom toppduon. Höjanna med Mikael Halvarsson tredje inner, kort startgalopp, ut inför upploppet och spurtade in bra som fyra. Björli Thor med Arne Forsberg med sist i fältet, ut flera spår inför upploppet och spurtade positivt. Segertid 1.26,0/2140 meter, odds 7,60. V5-värde 208 kr.

Tempo: första 500 1.28.7 (1 Haga Bruden), 1000 1.27.9 (1 Haga Bruden), sista 500 1.24.7

Resultat lopp 6: New Direction med Per Linderoth bra med direkt, övertog ledningen efter ett drygt halvvarv, dämpade tempot rejält, stack undan i en snabb avslutning. All Of A Sudden med Magnus A Djuse andra ytter, attack i slutkurvan och avslutade rejält utan att kunna rå på ledaren. Extol´s Hope med Susanne H Osterling, till täten, släppte på den första långsidan, hängde på så gott det gick till tredjepriset. Estrella Suyal med Micael Melander bra iväg till tredje inner, ut ett spår halvvarvet från mål, ut i tredje över upploppet och höll farten väl. Sunnan Ebony med Jan-Olof Johansson fjärde inner, hängde på väl invändigt som femma utan att ha helt fritt till slut. Vinnartid 1.16,5/2140 meter, odds 2,20. V5-värde 311 kr.

Tempo: första 500 1.15.9 (3 New Direction), 1000 1.17.8 (3 New Direction), sista 500 1.13.0

Resultat lopp 7: Vincent Jo med Clara Jonasson till ledningen, fick släppa i den andra svängen, övertog igen varvet kvar, drog undan och vann säkert. Carl Anners Moa med Lars-Åke Svärdfeldt med i rygg där framme hela vägen, provade att utmana i tredjespår över upploppet och höll farten väl, utan att komma nära. Ulvenelden med Atle Solhus med som fjärde häst tidigt men galopperade 1400 kvar, återkom starkt men hade för långt fram. Lykkje Siri med Oskar Kylin Blom i kön, snabbt fram på mellanvarvet, först i andraspår, tröttnade lotterilagen slut. Eld Flinga med Erika Rosén Eriksson först i andraspår långt bakom täten, höll sin fart väl i skymundan. Kolmi med Magnus A Djuse bra med i början, kördes till på den bortre långsidan och övertog täten i den andra svängen, stannade till rejält plötsligt och släppte förbi sig konkurrenter, tände till en stund igen, men slog av på nytt. Fint fart, men omoget uppträdande! Segertid 1.34,3/2140 meter, till 3,74 i odds. V5-värde 750 kr och V3-värde 26 kr.

Tempo: första 500 1.34.4 (5 Vincent Jo), 1000 1.34.8 (8 Kolmi), sista 500 1.33.1

Resultat lopp 8: Crusable med Per Linderoth till ledningen, fick bestämma tempot, ökade till slut och vann säkert. Baloo E.M. med Stefan Edin rygg ledaren, ut ett spår in i slutsvängen och spurtade godkänt utan att komma förbi. Panic In Detroit med Stefan Arvidsson tredje inner, fram ett hack på den sista långsidan, ut två spår inför upploppet och spurtade bra, men var för sent ute. Vilma Frontline med Öyvind Wagnild fjärde inner, ut i andra ytter inför slutvarvet, attack på den sista långsidan och var uppe tätduon inför slutsvängen men kunde inte vara med i tempoökningen till slut. Diamond Coin med Anders Gustafsson först i andraspår, tappade på täten från den sista långsidan och in mot mål. Vinnartid 1.17,4/2140 meter, odds 2,94. V5-värde 953 kr och V3-värde 82 kr.

Tempo: första 500 1.18.1 (3 Crusable), 1000 1.18.1 (3 Crusable), sista 500 1.14.1

Resultat lopp 9: Geira med Stefan Edin tredje inner, fram och övertog ledningen efter ett halvvarv, ökade tempot till slut och vann mycket enkelt. Napoleon med Susanne H Osterling utvändigt om ledaren, ned i rygg på ledaren efter ett knappt varv, hängde på bra och spurtade rejält då chansen kom för sent. Rigubben med Stig Engstrand bra start, andra ytter, utvändigt om ledaren då framförvarande gick ned ett spår, höll farten väl utan chans. Lassbyns Heta Lina med Carl-Ivar Larsson bra start, tredje inner, ut i andra ytter inför slutvarvet, provade till slut, men kunde inte ta något i den snabba avslutningen. Bredviks Ellinor med Micael Melander till täten, släppte på den första upploppsrakan, tredje inner, hängde på så gått det gick i tempohöjningen till slut. Nitroglycerin med Per Linderoth tidig galopp, ifatt fältet på innerspår, tredje ytter, kunde inte haka på till slut. Segertid 1.32,7/2640 meter. Vinnarodds 17,82. V5 delade ut 7.126 kr för fem rätt och V3 gav 1.532 kr per andel.

Tempo: första 500 1.37.0 (2 Geira), 1000 1.34.4 (2 Geira), 2000 1.34.2 (2 Geira), sista 500 1.27.7

Niklas Herneryd

Title