Efter skadeproblemen – Mensiro åter i full träning

Patrick Sjöö

Han har bara spelat 69 minuter allsvensk fotboll i år.

Smärtorna i ena knät har varit för stora.

– Det är klart att jag har känt mig både ledsen och frustrerad, säger Sam Mensiro.

Det var i november 2016 som Sam Mensiro råkade ut för en meniskskada, med operation och rehabilitering som följd.

Under sommaren förra året var han i full form och stod för många fina prestationer.

– Ska jag själv plocka fram det bästa från förra året så säger jag nog matcherna mot Galatasaray. Det kändes verkligen bra då, berättar Mensiro som i samma veva förlängde kontraktet till och med 2020.

Men inledningen på den här säsongen har varit tuff för Mensiro.

– Det var i cupmatchen mot Malmö som jag kände av knät. Det var samma smärta som jag kände innan meniskoperationen. Jag stod över en vecka och rehabtränade och sedan var jag med i bortamatchen mot Kalmar. Då kom smärtan tillbaka i andra halvlek och jag var tvungen att kliva av. Man känner sig både ledsen och frustrerad att behöva se matcherna från läktaren.

Nu är han åter igång och på tisdag är det full fotbollsträning med laget som gäller.

– Det ska bli skönt att få vara med igen. Jag kan inte göra annat är att hoppas att smärtan inte kommer tillbaka vid belastning, säger Mensiro.

Vad säger du om er inledning?

– Det har inte alls gått som vi hade förväntat oss. Det finns säkert många faktorer till det. Det känns ju extra tungt att sitta på läktaren och se laget förlora. Man vill ju vara med och hjälpa till. Men det kommer att vända. Vi har ett bra lag som behöver hitta tillbaka till spelet.

Lagläkaren Jan Hansson kan inte svara på då Sam Mensiro kan vara matchklar igen.

– Nu handlar det först och främst för honom att bli matchtränad. Det som hänt i knät är att det blivit mer eller mindre inflammationer beroende på belastning. När han nu drar igång i full träning så kommer han också få äta en kur antiinflammatoriskt. Sedan hoppas vi att han ska kunna spela framöver utan den här smärtan.

Title