Edwards: – Vi behövde nog en spark i arslet

Patrick Sjöö

Dagen efter årets första seger i allsvenskan är stämningen på topp i ÖFK-lägret.

– Det är ju klart att den där segern var viktig för gruppen. Alla kände en press på sig efter inledningen på serien. Vi har inte riktigt varit i den situationen tidigare, säger Curtis Edwards.

Curtis Edwards var den som visade vägen mot IFK Göteborg med ett mål som ÖFK väntat länge på. Det var inte heller vilket mål som helst.

– Det var ett rätt bra långskott jag fick på. Mukiibi sa att han skulle klippa till mig efter matchen om jag inte provade skott. Jag hade inget annat val då jag fick chansen, säger Edwards och skrattar.

Efter de inledande förlusterna i Allsvenskan har det varit en pressad spelartrupp.

– Det är klart att man känner en helt annan stämning här inne i omklädningsrummet idag jämfört med hur det varit de senaste dagarna. Det blir ju automatiskt så då vi nu både vann och gjorde mål. Alla har känt pressen, men man går ju inte direkt in till en match och tänka ”nu får vi inte förlora tredje raka”. Vi vet att vi är ett bra lag och är oerhört starka hemma och det är sådana tankar man har inför match, säger Edwards.

Han berättar också att träningsveckan har varit riktigt bra efter att luften rensades i veckan. Graham Potter kallade till ett möte där han var skarp mot spelarna.

– Vi behövde nog en spark i arslet. Det var jättebra att han höll det där mötet och berättade vad han tyckte. Ingen var nöjd över hur vi såg ut mot Dalkurd, men vi behövde den där väckarklockan från Graham, säger Curtis Edwards.

Nu väntar match borta mot Kalmar på onsdag kväll.

– Vi har bara vunnit en match i Allsvenskan i år så vi kan inte dra några större växlar på det. Kalmar borta är som vanligt en väldigt tuff match. Men nu åker vi dit med bra självförtroende och hoppas på en ny bra laginsats, säger Curtis Edwards.

Redan på lördag är det dags för ny match hemma på Jämtkraft. Då gästar Örebro och biljetter finns förstås redan att köpa.

Så köper du biljett till ÖFK–Örebro lördag 21 april 16.00

Webb: ostersundsfk.ebiljett.nu
Butik: ÖFK-shopen (öppet vardagar 12.00 – 17.00, lördagar 12.00 – 16.00)
Telefon: AXS, 0771-45 46 00
Ombud: I förbutiken på ICA Kvantum Lillänge

Biljetter säljes även på Jämtkraft Arena matchdag. Vid köp av biljett vid arenan tillkommer 40 kr per biljett (förutom i Falkarnas och i gästande lags sektioner).

Här kan du se vilka matcher som just nu finns för försäljning.

Klicka här för att köpa biljetter till hemmamatchen mot Örebro SK.

Title