Edwards: – Pinsam start med nya tränaren

Patrick Sjöö

När Ian Burchnall tog ut sin första startelva mot Hammarby petade han Curtis Edwards trots att Edwards hade visat toppform.

Anledningen hölls hemlig.

– Det var en pinsam start med nya tränaren. Inget som jag var stolt över, säger Curtis Edwards då han tänker tillbaka på händelsen.

Ian Burchnall hade tagit över Östersunds FK efter Graham Potter och skulle göra debut som allsvensk tränare mot Hammarby på bortaplan. Matchen skulle spelas på måndagskvällen den 9 juli.

Laget samlades för en gemensam frukost innan bussen skulle ta dem till flygplatsen på Frösön och vidare transport till Stockholm.

Under frukosten fick Burchnall frågan om han sett Curtis Edwards. Men varken han eller någon annan hade sett till engelsmannen.

Lagledaren Alexander Kindberg ringde till Edwards men inget svar.

Det var inte lång tid till bussen skulle gå och oron började infinna sig i laget. Var det något som hade hänt?

En av spelarna som inte skulle åka med till Stockholm fick order att åka hem till Curtis Edwards och knacka på.

Curtis vaknade av att det knackade på dörren.

Han tittade på klockan och insåg att planet snart skulle lyfta till Stockholm.

Han blev skjutsad i ilfart till flygplatsen och väl där hade några spelare med sig mackor och en yoghurt som Curtis hann slänga i sig.

– Ja, du förstår väl själv hur jag kände mig. Det är väl aldrig särskilt lyckat att försova sig. Men det var nog extra dålig tajming att göra det med en ny tränare som skulle lära känna oss. Det är klart att jag skämdes, berättar Curtis Edwards.

Efter lunch samlades laget för att få kvällens startelva presenterad. Curtis Edwards var i toppform och var förstås given.

Men innan Ian Burchnall presenterade startelvan så tog han upp det som hände under morgonen.

– Alla lägger ner så mycket tid och jobbar hårt för det här. Curtis har bett om ursäkt och jag har godtagit den. Men jag känner att det inte är acceptabelt att inte komma till samlingen inför en så här viktig match. Därför finns inte Curtis med i startelvan, sa Burchnall inför spelarna.

Nu två månader senare kommer Burchnall ihåg hur jobbigt mötet var.

– Ja, jag kommer in som ny tränare och petar en av de spelare som har toppform. Samtidigt som det var ett svårt beslut var det också enkelt. Jag behövde markera att det inte var okej. Jag är glad att jag gjorde det och vi vann ju matchen ändå och det var jag allra mest nöjd med.

Burchnall ville dock hålla anledningen hemlig.

– Jag kände att det inte var det jag ville ha fokus på under min första match i ÖFK. Jag hoppas alla har förståelse för det nu efteråt. Det var ju många som tyckte att det var konstigt att han inte spelade.

Curtis Edwards hade full förståelse för beslutet.

– Ja, Ian gjorde ju helt rätt. Jag förstår helt varför han tog beslutet och det sa jag också till honom direkt efter mötet. Men jag kan säga att jag skämdes den där dagen. Det blir ingen mer försovning, säger Curtis Edwards.

ÖFK vann med 1–2 med Edwards som inhoppare i andra halvlek.

På lördag klockan 18.oo är det avspark på Jämtkraft Arena och Curtis Edwards finns troligtvis med i startelvan.

– Jag ser verkligen fram emot matchen och det brukar ju alltid bli tuffa matcher mot Malmö. Jag hoppas inte att publiken sviker oss nu bara för att det gått lite sämre på slutet. Jag hoppas alla förstår att vi verkligen behöver allt stöd vi kan få.

På lördagsmorgonen samlas laget för en gemensam frukost. Curtis Edwards är garanterat där.

 

 

 

Title