Djurgården sänkte ÖFK

Niclas Jarlås

7114 personer hade tagit paus i Påskfirandet för att inviga 2018 års Allsvenska när Djurgården gästade ÖFK. Ett tidigt mål från Djurgården dödade premiärfesten för Östersund.

Första målet på Jämtkraft arena lät inte dröja på sig, 13 minuter tog det sedan var nollan spräckt. Tyvärr för Östersunds supportrar var det Djurgården som nätade. Efter en kort hörna slogs ett inlägg mot straffområdet, Sotte försökte rensa undan men bollen skarvades mot den bortre stolpen. Djurgårdens mittback Markus Danielsson stod där och föste in bollen, 0–1 till gästerna.

– Vi började bra men vi gjorde ett misstag på en fast situation och straffades sa Potter efter matchen

Djurgården backade hem något efter ledningsmålet och lät ÖFK hålla i bollen. Gästerna försvarade sig väl och var snabba på att gå på kontring när läget uppstod. Försvarspelet var något som Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var nöjd med.

– Vi visste på förhand att det här är en av de svåraste bortamatcherna. Det skulle krävas en speciell insats från vårt försvarsspel och tycker att vår defensiv var kontrollerad sa Melkemichel på efterföljande presskonfersen

I andra halvlek var det liknande spel men efter ett par byten kunde Östersund ta sig igenom DIF försvaret och skapa en del farliga målchanser. ÖFK fick ett tryck och ett mål hängde i luften.

Djurgården fick en del farliga kontringar, ÖFK hade en del farliga distansskott men det ville sig inte i premiären. Djurgården vinner efter mål av den förre detta GIF Sundsvalls backen Danielsson.

– Vi är jävligt nöjda med tre poäng och att vi höll nollan igen sa Melkemichel

– Förlusten är en utmaning för oss att bli bättre avslutade Potter

ÖFK får ladda inför nästa match borta mot Dalkurd.

Title