Dino möter sina gamla lagkompisar på fredag

Niclas Lidström

På fredag kväll, avspark 19.00 möter ÖFK ett laddat Trelleborg i Svenska Cupens gruppspel. Första tävlingsmatchen för säsongen för ÖFK och lite extra speciellt för Dino Islamovic som nu får möta sina gamla lagkompisar i Skånelaget.

– Det här blir riktigt kul, menar Dino!

Förra säsongen tillhörde Dino Islamovic Trelleborgs FF och faktum är att hans dåvarande klubb, precis som i år, mötte ÖFK tidigt på säsongen i Svenska Cupen. Matchen spelades även då i Östersund på Jämtkraft Arena.

Och nu spelar du för ÖFK men mot Trelleborg?

– Ja, jag drömde jag faktiskt om att det skulle bli så här. Jag hade två stora mål förra året, ett var att få vara med och ta upp Trelleborg till allsvenskan och det andra var faktiskt att få spela med Östersund.

Dino berättar att han och ÖFK hade lite kontakt redan under sommaren när Dino var utan kontrakt. Men då gick han till Trelleborg.

– Det blir jättekul att möta mina gamla lagkompisar. De flesta är kvar och de tycker nog att det också kommer att bli roligt.

Har du hjälpt ÖFK med tips och råd hur ni ska spela mot Trelleborg?

-Jag har pratat lite med Björn Hamberg om vissa grejer, men jag tror att Graham och de andra i ledarstaben har bra koll på Trelleborg.

Vilken typ av match kommer vi att få se på fredag kväll?

– Jag tror att vi kommer att ha mycket boll, de kommer nog att smälla på lite och försöka att störa vårt passningsspel.

Bara sex dagar efter cupmatchen mot Trelleborg väntar Arsenal hemma i Europa League. Men Dino och hans lagkompisar har fått stränga order från Graham Potter att bara rikta in sig på den här matchen mot Trelleborg. Inte titta framåt mot nästa vecka.

– Det här är en jätteviktig match för oss. Ska vi få vara med om samma äventyr i Europa igen så måste vi vinna den här matchen, slår Dino Islamovic fast.

Hur går det då i matchen?

– Vi vinner med 3-0 och jag gör ett mål. Minst ett mål!

Title