Dino Islamovic: – Släkten är värst.

Samuel Andersson

 

Fredagens cupmatch innebar tävlingsdebut för två ÖFKs nyförvärv från vinterfönstret, Dino Islamovic och Tessfaldet Tekie.

 

Islamovic ställdes mot sitt gamla lag Trelleborgs FF och fick även starta matchen där han bar sitt nya nummer för året 99. Dino gjorde matchens första mål i ett tomt mål efter cirka tio minuter och en framspelning från vänsterkanten. Anfallaren valde att inte fira:

-Det var ju inget jättesnyggt mål och därför inte så mycket att fira, men samtidigt valde jag att inte fira av respekt för Trelleborg. Det är speciellt att möta sitt gamla lag.

Dino berättar att han hade tänkt över situationen, att möta sitt gamla lag, innan matchen och trodde inte att det skulle vara så svårt som det faktiskt var.

– Det var nästan så att jag fick tänka en gång extra för att inte ställa mig i fel led när vi skulle gå ut på planen. Jag tittade över till mina gamla lagkamrater och påminde mig själv om att inte passa till fel lag. När matchen väl startade så var jag fokuserad och alla sådana tankar släpptes fort.

Islamovic trodde att han skulle göra mål

-Ja, jag tänkte att jag skulle göra mål idag. Ron (Mukibi) sa det efter matchen att han hade en känsla av att jag skulle hitta nätet idag. Släkten är värst som man brukar säga.

Mindre än en vecka kvar till Arsenal-matchen på Jämtkraft Arena och Dino Islamovic berättar om sina tankar att få starta sista matchen innan Europa League och vad som behöver förbättras.

-Det är alltid skönt att få starta matcherna, jag har kommit hit för att möta stora lag och jag vill alltid starta varje match. Så det kändes bra att ha tränarens förtroende i genrepet. Jag tycker att vi behöver höja vår intensitet, få till passningsspelet på ett bättre sätt och inte slappna av som vi gjorde efter vårt 1-0 mål. Då fick Trelleborg chansen att äga bollinnehav och ta initiativet.

Title