Delad poäng efter Bajens sena kvittering

Niclas Jarlås

Allsvenskan skulle avgöras och de sista poängen skulle delas ut. Hammarby spelade för Europaplats och ÖFK för sin poängmässigt bästa säsong i allsvenskan och båda lagen var på hugget direkt.

Under hela första halvlek var det tight spel med mycket närdueller. Efter en halvtimme lyckades ÖFK låsa upp Hammarbyförsvaret. Ett fint anfall avslutas när Edwards lyfter in bollen från vänsterkanten mot straffområdet där Islamovic och Mukiibi fanns fria. Mukiibi stötte in bollen och gav ÖFK ledningen.

Efter inledningsmålet var det Hammarby som pressade på men det var ÖFK som fick sista ordet innan halvtid. Sellars driver upp bollen mot straffområdet och lägger upp bollen för Islamovic som smeker in matchens andra mål och ÖFK går till vila med en tvåmålsledning.

Hammarby verkade inte allt för nedslagna av det sena 2–0 målet utan kom ut i andra halvlek och reducerade direkt. Djurdjic blev frispelad och vann sin duell mot Keita med ett kyligt avslut.

Efter reduceringen var det ÖFK som tog kommandot över matchen men kvitteringen skulle komma till slut. Efter ett slarvigt uppspel från ÖFK-försvaret kommer Djurdjic fri igen, denna gången trycks han omkull av Pettersson och det döms straff. Hamad är kylig från straffpunkten och kvitterar till 2–2.

Bara fyra minuter efter Bajens kvittering tar ÖFK återigen ledningen när det är Sellars tur att skruva in bollen vid den bortre stolpen. Men Hammarby ville inte förlora; i 90:e minuten kvitterar Hammarby igen. Rodic skjuter ett lågt skott som Keita inte kan rädda.

Delad poäng avslutar en händelserik match och en händelserik säsong. Nu laddar vi om inför 2019.

Title