Därför valde Rönnqvist Wetterbygden: ”Har något stort på gång”

Jonas Solberger

Under helgen började det spekuleras att Adam Rönnqvist skulle lämna Jämtland Basket för Wetterbygden. På måndagen presenterades han för sin nya klubb.
– Jag tycker att Wetterbygden Stars har något stort på gång, säger han till klubbens hemsida.

Jämtland Baskets profilvärvning inför säsongen 2018/19, Luleåfostrade Adam Rönnqvist, blev kortvarig i klubben. I helgen avslöjade NSD:s basketblogg att 28-åringen byter Östersund mot Huskvarna, Jämtland mot Wetterbygden, inför kommande säsong.

På måndagen presenterades Adam Rönnqvist som Wetterbygdens första nyförvärv till säsongen 2019/20. På klubbens hemsida berättar han varför han väljer att gå till Wetterbygden.

–  Jag tycker att Wetterbygden Stars har något stort på gång, framförallt så siktar dom högt och det tilltalar mig. Min bild av Wetterbygden Stars är att man är ett lag som kämpar oerhört hårt och aldrig viker ner sig. Jag förväntar mig naturligtvis att vi fortsätter på den inslagna vägen kommande säsong. Jag hoppas kunna erbjuda spets och erfarenhet i form av ett starkt attackspel samtidigt som jag är trygg i mig själv vad jag är kapabel till även utanför trepoängslinjen, säger Adam Rönnqvist till wbbasket.se.

28-åringen, som var tungt bidragande till Jämtlands succésäsong, hymlar inte med att han vill utomlands.

– Mitt mål är fortfarande att ta mig ut i Europa för proffsspel men för att lyckas med det så behöver jag utveckla mitt försvarsspel och det är här som en viss Boris Balibrea (lagets coach) kommer in i bilden. Av det jag hört och sett så är jag övertygad om att han  är rätt man för att hjälpa mig med dessa saker, säger Adam Rönnqvist till wbbasket.se.

Värvningen av Adam Rönnqvist är till stor glädje för en annan Jämtlandsbekanting, Dennis Aulander – som tränade Jämtland säsongen 2011/12 och halva 2012/13, och nu är sportchef i Wetterbygden.

– För oss betyder den här rekryteringen så ofantligt mycket mer än att vi nödvändigtvis bara får in en jäkligt skickligt basketspelare. Den indikerar att vi är långt ifrån nöjda med att bara delta i SBL, vi vill mer. Det här är en rekrytering som gör oss både mer attraktiva och trovärdiga gentemot samarbetspartners, media, andra spelare och våra supporters. Att lyckas locka till oss en spelare av Adams kaliber vittnar om att vi gör många bra saker och har ett attraktionsvärde när spelarna ska välja sina respektive klubbtillhörigheter. Adam kommer självfallet betyda massor för oss rent spelmässigt. Med sin kvickhet, sin erfarenhet och förmåga att göra mål så har vi fått in något som måste betraktas som det absolut bästa SBL har att erbjuda. Detta är en stor dag för basketen i Vätterbygden och jag gläds med alla som sympatiserar med oss, säger Dennis Aulander till wbbasket.se.

Title