Constable: – Jag kände mig välkommen direkt

Patrick Sjöö

Han kom in i laget lagom till bortamatchen mot Elfsborg.

Det blev en succéstart med tre poäng.

– Jag får vara nöjd med starten på nya jobbet, säger ÖFK:s assisterande tränare Shaun Constable och skrattar.

Shaun Constable lämnade Sandefjord och jobbet som assisterande tränare efter ett samtal från Jämtland.

– Ian Burchnall ringde och frågade om jag var intresserad att jobba med honom i Östersund. Jag behövde ingen betänketid alls. Efter att ha suttit i ett långt samtal med ordförande Daniel Kindberg så är jag säker på att jag hamnat rätt, säger Constable.

Han kom till Borås dagen före ÖFK:s bortamatch och han vara med på ett kvällsmöte och matchgenomgång innan det var dags att sätta sig på ÖFK-bänken för första gången.

– Visst var det lite konstigt att sätta sig där, men alla hade varit så välkomnande så det kändes ändå bra. Jag kände mig välkommen direkt då jag kom in i gruppen. Det är en härlig grupp människor.

Han hade läst på en hel del om sitt nya lag innan han reste till Borås.

– Jag kollade de fyra senaste matcherna och jag var imponerad över det jag såg. De spelar verkligen en fotboll som tilltalar mig. Sedan gick jag igenom namn och tittade på bilder på spelarna för att lära mig namnen, säger Shaun Constable och skrattar.

Han följde också ÖFK:s resa i Europa League.

– Ja, och framför allt så var Arsenalmatchen väldigt speciell. Mamma, pappa och min syster hejar ju på Arsenal. Jag själv håller på Liverpool så nu är det sagt.

Det blev en succéstart för den nye assisterande tränaren i Borås efter 2–0-seger mot Elfsborg.

– Det var en fantastisk start. Sedan är det bara att erkänna att de pressade oss bra vissa stunder. Men vi hade ett bra försvarsspel och en målvakt som gjorde en helt otrolig match.

På söndag klockan 15.00 möter han sin nya hemmapublik för första gången då ÖFK tar emot Kalmar FF.

 

 

Title