Burchnall: – Svårt att få en bättre start

Patrick Sjöö

ÖFK-tränaren Ian Burchnall vägrar att förlora med sitt nya lag.

Nu jagar han nya poäng på söndag då Kalmar FF kommer på besök.

– Personligen hade det varit svårt att få en bättre start. Men det är trots allt bara en start. Vi har mycket jobb framför oss, säger Ian Burchnall.

Klockan 15.00 på söndag är det dags för ny publikfest på Jämtkraft Arena. Redan under fredagen var över 5200 biljetter sålda till matchen mot Kalmar.

– Jag kan bara hoppas på att vi får uppleva samma atmosfär på söndag som under de två hemmamatcherna som jag har har varit med på. Det betyder mycket för både spelare och ledare att höra hur publiken stöttar oss. Men vi har också en skyldighet att bjuda på något som publiken blir exhalterade av. Det ska vi försöka göra även på söndag, säger Burchnall.

ÖFK är obesegrat de nio senaste matcher varav sju av matcherna slutat med seger. Nu kommer man närmast från dubbelseger mot Elfsborg.

– Det är lite speciellt att möta samma lag två matcher i rad. Väldigt skönt att vi kunde ta sex poäng. De pressade oss väldigt hårt stundvis i Borås, men vi gjorde det bra försvarsmässigt och Keita gjorde det bra i målet, säger Burchnall.

Nu väntar Kalmar FF hemma på söndag och Burchnall har en matchplan som förhoppningsvis ska räcka till tre poäng.

– De har ett väldigt starkt försvar och de vill snabbt komma till anfall. Det är en liten annan utmaning än Elfsborg så det kommer att bli en intressant match, säger Burchnall.

Det är många nya spelare som kommit in i truppen och samtliga är spelbara. Men om någon av de nya finns med från start på söndag vill inte Ian Burchnall avslöja.

– Ni får vänta till på söndag med besked. Jag lämnar som vanligt ut laget till spelarna på matchdagen.

 

 

 

Title