Burchnall: – De behöver några dagars vila

Patrick Sjöö

Östersunds FK:s spelare har fått en minisemester.

Under tre dygn kan de ägna sig åt annat än fotboll.

– Jag kände att de behövde det både mentalt och fysiskt, säger ÖFK-tränaren Ian Burchnall.

Det blev en fredags förmiddag på gymmet för ÖFK-spelarna. Men från klockan 13.00 på fredag fram till klockan 15.00 på måndag är det träningsledigt.

– Det är landslagsuppehåll för Allsvenskan nu, men givetvis hade vi kunnat träna varenda dag ändå. Men ibland behöver man ett par dagar utan fotboll. Det har varit en intensiv period sedan jag kom in i laget fram tills nu. Nu kan en del åka iväg hem ett par dagar till familj och vänner medan andra är kvar i Östersund och bara återhämtar sig. Nu får i alla fall alla chansen att komma tillbaka fräscha på måndag eftermiddag då vi börjar att fokusera på matchen mot Malmö, säger Ian Burchnall.

Efter 10 matcher i rad utan förlust så har det varit en tyngre period. Det har blivit förlust i de tre senaste matcherna.

– Det är klart att alla är frustrerade i laget när vi inte vinner och inte spelar så bra som vi vill. Vi har visserligen fört matcherna även på slutet men sanningen är att vi inte har skapat särskilt mycket framåt.

Och nu väntar som sagt Malmö FF hemma nästa lördag hemma på Jämtkraft Arena!

– Vi har press på oss själva och förväntar oss att vi ska vinna den matchen. Men det är möjligt att efter våra tre senaste matcher så kanske inte folk tror på oss lika mycket som tidigare. Men vi går gärna in som underdogs, säger Ian Burchnall.

Skadelistan har varit lång den senaste tiden, men den blir allt kortare.

– Ja, det är positivare kring skadeläget och vi kommer att kunna ha en bredare trupp inom kort än vi haft på slutet. Jag är inte orolig över det.

En av de skadade är nyförvärvet Jordan Flores som inte är kvar i Östersund.

– Vi har ju bara honom på lån från Wigan. När han nu åkte på en skada så ville klubben att han skulle komma hem så man fick kolla upp honom. Det är nu bestämt att han ska köra sin rehabilitering här i Östersund och vår förhoppning är att han kommer att spela några matcher innan säsongen är över, säger Ian Burchnall.

Title