Brunflo IK har gjort klart med ny tränare

Patrick Sjöö

Brunflo IK har klart med ny tränare inför kommande säsong i hockeytvåan.

Efter tre säsongers uppehåll är Gary Woolford tillbaka som hockeytränare.

– Jag har känt suget och det känns jätteroligt. Skulle det inte kännas roligt så hade jag förstås aldrig hoppat på, säger Gary Woolford.

Förra året blev det några inhopp i Brunflobåset som coachvikarie och dessutom spel i två matcher i division 1-kvalet. Nu kliver han alltså in som huvudtränare.

– Men till vintern hoppas jag slippa spela, säger 48-årige Gary Woolford och skrattar.

Brunflo åkte som bekant ur hockeyettan, men några svar om förväntningar och målsättningar inför säsongen i division 2 har han inte.

– Nej, det är omöjligt att svara på så många frågor just nu. Jag vet ju inte ens hur laget kommer att se ut ännu. Jag gissar att det blir ett ganska ungt lag som jag får ta hand om. Jag tror i alla fall att det kan bli en rolig hockeytvåa, säger Gary Woolford.

I och med att man gjort klart med Gary Woolford i båset så hoppas föreningen att spelare som tvekar om en fortsättning stannar i klubben. Dessutom är förhoppningen att kanadensaren Woolford också lockar spelare.

Dessutom har föreningen Tommy Samuelsson som alltid hjälper till med spektakulära värvningar. Det pratas redan om både kanadensare och ryssar inför säsongen. Var det landar återstår att se.

Woolford får huvudansvaret men kommer inte att vara ensam i båset.

– Det är viktigt för mig att ha med mig någon. Det pratas om några bra namn, men jag kan ännu inte säga vem det blir, säger nye Brunflotränaren Gary Woolford.

Karl Malmquist, värvningsansvarig i Brunflo IK är nöjd med att ha klart med Woolford som ny tränare.

– Gary har varit vårt huvudspår hela tiden och det känns verkligen bra att han väljer att göra comeback i båset hos oss. Hans ledarstil passar laget perfekt och han kommer bidra med energi, entusiasm och kunnande. Vi har en stor tilltro till Gary då han gjort bra resultat under tidigare sejourer i klubben, säger Malmquist.

Som spelare gjorde Gary Woolford 146 poäng för Brunflo på 84 matcher.

Title