Brunflo föll tungt mot Ånge

Patrick Sjöö

Brunflo vaknade till i sista perioden i bortamatchen mot Ånge.

Men då var det för sent.

– Jag tycker att vi hade full kontroll så resultatet är lite missvisande. Det borde nog ha varit tre måls marginal, sa Ångetränaren Jens Östlund efter 4–3-segern.

Brunflo är allt längre ifrån division 1-spel kommande säsong. Nu är man på god väg att spela bort även tredjeplatsen i kvalserien. Den platsen kan visa sig vara guld värd i slutändan om Asplöven drar sig ur hockeyettan som ryktet säger.

Ånge fick en pangstart med 2–0 innan klockan hade passerat 12 minuter. Sedan blev det en lång jakt resten av matchen.

– Vi gör en riktigt dålig första period och andra perioden är väl ungefär likadan, sa Brunflotränaren Henrik Lundqvist.

När Oskar Nordlund prickade in 3–o i slutet av andra perioden blev rejäl uppförsbacke som dock vaknade till och kunde närma sig till 3–2.

– Vi får lite press sista 10minuterna, men när 4-2 kommer är det slut. Ånge hade bättre inställning och fart i två perioder och då vinner man.. Som sagt, vi är långt ifrån division 1-mässiga i kväll. Viljan att tävla hela vägen in i kaklet saknas. Och hur vi ska gå till i de två sista matcherna vet bara killarna själva, sa en besviken Brunflotränare Henrik Lundqvist.

I hemmalaget var det förstås jubel efter att man slagit storebror. De visade den kämpaglöd och inställning som gärna Brunflostränarna hade sett hos sina spelare.

– Jag är klart nöjd. Vi bjöd på många fina spelvändningar och tyckte att vi kontrollerade rätt bra. Jag tycker inte att de skapade jättemycket på egen hand, men vi gav bort en del chanser med några diagonalare, sa Ångetränaren Jens Östlund.

Brunflo ligger trea i tabellen, en poäng före Ånge, men har också en match mer spelad. Sollefteå och Njurunda väntar i de två sista matcherna.

Ånge åker på norrturné till Boden och Kiruna i helgen och sedan väntar Sollefteå hemma på onsdag.

– Det var förstås skönt med den här vinsten inför helgen. Nu har vi ju mycket att spela om och jag hoppas vi ska komma hem med några poäng, sa Ångetränaren Jens Östlund.

Ånge–Brunflo 4–3 (2–0, 1–0, 1–3)

HÄR är matchfaktat.

 

Title