Bachirou: – Det blir en speciell lördag för mig

Patrick Sjöö

På lördag springer han in på sin gamla hemmaarena för att försöka så ut Östersunds FK ur Svenska Cupen.

– Det är klart att det blir en speciell lördag för mig. Det blir nog lite känslosamt, säger Malmö FF:s nyförvärv Fouad Bachirou.

Många blev överraskade då Fouad Bachirou lämnade ÖFK för att gå vidare till ett allsvenskt lag. Men Bachirou, som aldrig gjorde någon hemlighet att han ville bo i en större stad med bättre klimat, skrev på för Malmö FF i januari.

– Men det där med klimatet var ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det har snöat rätt mycket här i Malmö och även stormat. När det varit noll grader så har det känts kallare än då det var minus 20 i Östersund, säger Bachirou och skrattar.

Han har fått mycket speltid i Malmö under försäsongen och blir en viktig kugge i Skånelaget. Då Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson fick frågan av Sportbladet om vem som blir lagets viktigaste spelare den här säsongen svarade han: Fouad Bachirou.

– Jag grundar det svaret på att vi har en oerhört bra trupp och jämnbra trupp; med det sagt inte en grå massa utan väldigt, väldigt bra spelare rakt igenom. Fouad är inte ensam om sina egenskaper i truppen men han är kanske den som skiljer sig mest från de andra. Är inte Oscar (Lewicki) med så kan Fouad ta den rollen eller också Bonke Innocent eller Samuel Adrian. Det finns andra som kan ta box-till-box-rollen (Bachirous) men vi har ingen som har prick de egenskaperna, som är väldigt viktiga för det här laget, sa Pehrsson.

På lördag klockan 18.15 är Bachirou alltså tillbaka på konstgräset på Jämtkraft Arena. Då kommer Malmö FF på besök för att möta ÖFK i svenska cupens semifinal.

– Jag hade inte en tanke på att jag skulle vara tillbaka så snabbt i Östersund och spela fotboll. Det ska bli oerhört kul att komma upp och spela där igen. Jag har ju så mycket att tacka Östersunds FK. Utan den klubben hade jag inte varit den spelare jag är idag. Jag fick vara med på en sanslös resa med det laget med seger i Svenska Cupen och spel i Europa League. Dessutom har jag massor med vänner där som ska det ska bli roligt att träffa, säger Bachirou.

Hur han ska bli mottagen av sin gamla publik har han ingen aning om.

– De har otroligt bra hemmafans som hela tiden koncentrerar sig på att heja fram sitt lag. De fokuserar inte på motståndarna. Jag har känt mycket kärlek från dom under åren och det var stort att de hade en egen ramsa om mig. Jag både hoppas och tror att de i alla fall kommer att ta emot mig på ett fint sätt, säger Bachirou.

Är du säker på att ditt nya lag kommer att ligga före Östersunds FK i Allsvenskan efter sista omgången?

– Haha. Ja, jag måste ju tro det. Vi har tänkt vinna alla matcher och då vinner vi serien. Men jag har mycket hjärta kvar i Östersund så de får gärna bli tvåa.

HÄR köper du biljetter till lördagens fotbollsfest i Östersund!

 

 

Title