Bachirou: – Det är blandade känslor

Patrick Sjöö

En av Östersunds FK:s allra bästa spelare lämnar laget.

Nu har han skrivit på för Malmö FF.

– Det är klart att det är blandade känslor. Jag har haft fantastiska år i ÖFK, säger Fouad Bachirou.

I augusti 2014 värvades Fouad Bachirou till Östersunds FK i Superettan. Sedan har både han och klubben haft en enorm utveckling. Bachirou har växt fram till mittfältsgeneral och en av lagets viktigaste spelare.

– Ja, man kan lugnt säga att vi har vuxit tillsammans. Jag var ju ingen då jag kom till Östersund och laget hade väl 1000 personer på läktarna. Jag har så oerhört mycket att tacka ÖFK för, säger Fouad Bachirou som satte sig på planet mot Malmö under måndagskvällen.

Ny klubbadress blir alltså svenska mästarna Malmö FF och Bachirou känner sig nöjd med att flytta söderut.

– Alla som känner mig vet ju att jag inte har trivts så mycket att bo i en liten stad i norr. Fotbollen med alla spelare och ledare har varit fantastiska, men just den sociala biten utanför fotbollen har varit jobbig. Nu kommer jag närmare min familj, får lite mer sol på mig och tjänar lite mer. Men huvudskälet till att jag flyttar är att jag får spela kval till Champions League. Jag är ingen ungdom längre och kanske inte får en sådan här chans igen, säger Bachirou och ler.

Men du missar en match mot Arsenal!

– Ja, och det kan jag ärligt säga att det känns lite jobbigt. Men jag hoppas få spela stora matcher med Malmö framöver.

Har du något som du vill säga till alla fans i Östersund?

– Orden räcker liksom inte till. Jag har verkligen känt mig älskad och supportad av dem sedan första dagen som jag kom hit. De har sjungit mitt namn även de matcher då jag varit skadad och inte funnits med på planen. Det är klart att det känns lite vemodigt då man tänker på att lämna alla som varit så vänliga emot mig.

Hur tror du att du bli mottagen på Jämtkraft Arena då du kommer på besök med Malmö FF?

– Det vet jag inte. Supportrarnas största jobb är ju att supporta sitt ÖFK. Men jag kan bara hoppas att de fortfarande tycker om mig trots att jag bytt klubb. Om de inte gör det kommer jag säkert att känna mig lite ledsen även om det bara är att gå vidare. Men emotionellt blir det nog årets match för mig att möta ÖFK på Jämtkraft Arena.

 

Title