Åtvidabergs tränare redo för matchen mot ÖFK

Niclas Lidström

På måndag kväll spelar ÖFK den andra gruppmatchen i Svenska Cupen mot Åtvidaberg på bortaplan.

-Bara att anta den här utmaningen, menar Daniel Hallingström, tränare i Åtvidaberg.

Svenska Cupen går alltså vidare till andra omgången av gruppspelet för ÖFK:s del. Laget landade strax efter lunch i fredags efter den fantastiska matchen mot Arsenal och segern med 2-1. Kort vila och sedan alltså dags för ny match och dessutom en viktig sådan på bortaplan mot Åtvidaberg.

Åtvidaberg åkte ur Superettan förra säsongen och spelar numera i division I.

-Ja när vi åkte ur Superettan bestämde vi att vi skulle börja bygga ett nytt lag med lokala unga förmågor från orten och runt omkring i regionen. Vi ska hitta tillbaka till det som Åtvidaberg stod för tidigare, förklarar Daniel Hallingström, tränare i klubben.

Hallingström har spelat i klubben tidigare men nu alltså ny i tränarrollen.

Han berättar att karaktärerna i lagbygget är otroligt viktigt och att det gäller att hitta spelare med hjärta och känsla för Åtvidabergs FF som klubb. Lagbygget kanske tar lite tid men cupäventyret började bra för Åtvidaberg med 0-0 borta mot Kalmar FF.

– Vi spelar alltså i en grupp med tre allsvenska lag där vi möter Trelleborg och Kalmar borta och Östersund hemma. Det var nog inte många som trodde att vi skulle ta någon poäng och redan har vi tagit en poäng när vi spelade 0-0 borta mot Kalmar i första omgången.

Är ni redo för match mot ÖFK nu?

-Ja, det är bara att anta den härliga utmaningen. Det blir en rolig match för hela klubben och spelarna. Det blir en viktig match och vi har allt att vinna.

Daniel öser beröm över sina motståndare på måndagskvällen. Han är medveten om hur ÖFK har presterat i Allsvenskan men också i cupen och har scoutat ÖFK bland annat genom att se och analyserat matchen mot Arsenal och cupmatchen mot Trelleborg.

-All respekt för ÖFK men vi får inte ha för stor respekt för dem. Vi måste tro på det vi gör. ÖFK är trygga i sitt spel och roterar med mycket folk och de har en bra bredd i truppen.

Matchen marknadsförs av Åtvidaberg som årets match. Samtidigt så öppnar Daniel upp att det kan komma fler matcher med riktigt bra motstånd.

-Ja, det här är årets match hittills. Men vi får se vad som händer i cupen.

Blir det mycket folk på Kopparvallen på måndagskvällen?
– Ja, det hoppas jag och tror jag. Vi har en trogen kärna som tittar och hade uppemot 400 pers i en träningsmatch mot ett division 2-lag. Nu kommer Östersund hit och det hoppas jag lockar folk.

Hur ska ni möta ÖFK?

– Vi tror att ÖFK kommer att ha mycket boll. Det som avgör är att de ska ha boll på rätt områden. Vi har en tanke på att när vi har boll vill vi spela lugnt och inte falla tillbaka för mycket, avslutar Daniel.

Avspark på Kopparvallen 19.00 och matchen sänds direkt på Cmore Fotboll med start 18.55.

Foto: Bildbyrån

Title