Arsenal vann övertygande

Niclas Jarlås

Isande kallt och fullproppade läktare när Arsenal kom på besök. I den historiska matchen för ÖFK så var det Arsenal som höll i taktpinnen.

Direkt på avspark satte Arsenal ton för matchen. Man lånade knappt ut bollen till ÖFK under den första halvtimmen. Efter tolv minuter var ÖFK också på väg att ge bort ett mål till gästerna, ett slarvigt passningsspel mellan målvakt och backar ledde till ett superläge för Arsenal men ÖFKare slängde sig och fick bort bollen.

I situationen efter så kom bollen till slut fram till vänsterbacken Monreal i Arsenal som kunde rulla in bollen och ge sitt lag ledningen.  Efter det fortsatte Arsene Wengers mannar att mala ner ÖFK försvaret.

I 24 minuten kom utdelningen. Ett hårt inlägg mot Welbeck tar på Sotte som tyvärr styr in bollen i egen kasse.

Det dröjde fram till sista kvarten av första halvlek innan ÖFK fick lite offensivt tryck. Det var framförallt Ghoddos som kom till avslut men Ospina hade full koll i målet.

I den 58de minuten utökar Mesut Özil Arsenals ledning till 3-0 och stängde därmed matchen.

På stopptid får ÖFK chansen att reducera. Domaren blåser straff. Tom Pettersson kliver fram för att ta den men Ospina räddar. Det gick trögt för Östersund idag som får ladda om inför returen på torsdag i London.

Title