Allt fokus för ÖFK just nu är på cupmatchen i kväll

Niclas Lidström

Arsenal på hemmaplan om sex dagar men allt fokus hos ÖFK ligger på kvällens match i Svenska cupen mot Trelleborgs FF.
– Inga problem för spelarna att fokusera, vi har en lång tid jobbat för att vinna nästa match och bli lite bättre på nästa träning. Det är nyckeln till vår framgång, menar Björn Hamberg, assisterande tränare i ÖFK.

Svenska cupen är alltså starten för tävlingssäsongen 2018 för ÖFK:s del. Efter några träningsmatcher och två långa träningsläger utomlands laddar ÖFK för ett gruppspel som förra året gav ett cupguld.
– Den här matchen är jätteviktig för oss, tack vare att vi spelade riktigt bra i cupens gruppspel förra året tog vi oss till cuptiteln och sedan vidare till Europa League. Det här är alla spelare och ledare medvetna om, slår Björn Hamberg fast.
Efter en längre tid med riktigt kallt har det nu äntligen blivit lite varmare i Östersund. Och frågan är hur spelarna ändå förbereder sig och klarar sig i vinterkylan under en match?
– Vi har tränat två dagar i -15 och -18 grader så det kommer inte att bli något problem. Jag vet inte om man får ha långkalsonger på sig på match, annat var det på min tid, förklarar Björn.
Få lär väl utnyttja läget och köra kortärmat ikväll. Däremot kan spelarna ha en underställs-tröja under matchtröjan om det är i samma färg som matchtröjan. Annars lär nog alla köra med fingervantar i kväll när matchen startar 19.00
Hur är läget i truppen inför kvällens viktiga cupmatch mot Trelleborg?
– Bra får man säga. De flesta är med. Dennis (Widgren) är tillbaka och är med i truppen. Johan Bertilsson är däremot borta på grund av ett ont knä.
Motståndarna Trelleborg är ju nykomlingar i Allsvenskan, förra året möttes ÖFK och Trelleborg också i cupspelet, då vann ÖFK efter riktigt bra spel.
– Det vi har sett och vet om Trelleborg är att de förtjänar sin plats i Allsvenskan, de står för en kollektiv arbetsinsats som inte har några problem att spela kompakt.
Matchen startar klockan 19.00 på Jämtkraft Arena.

Foto: Bildbyrån

Title