Åkerblom ny tränare i Leksand

Patrick Sjöö

Under fredagen blev det klart att östersundssonen Markus Åkerblom blir ny tränare för allsvenska Leksands IF.Han tar över efter Per-Erik Johnsson och har skrivit ett tvåårskontrakt med dalaklubben. När laget inleder fysträningen 24 april ska Åkerblom finnas på plats.Åkerblom har tränat Björklöven de två senaste säsongerna som assisterande och sedan som huvudtränare. Han tvingades lämna laget i januari.Men nu är han alltså klar som huvudtränare för Leksand, där han spelat 10 säsonger.

– Jag har alltid på något sätt, ända sedan jag flyttade från Leksand 2001, haft någon form av dröm om att komma tillbaka till Leksand. Den här föreningen ligger mig väldigt varmt om hjärtat, så det här känns jättebra. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen, den känns öppen och ärlig. Det finns en tydlig idé om vart man ska, man har sunda värderingar, är jordnära och känner sig trygga i sin organisation. Challe, Jax och Siiken gör ett jäkla bra jobb och det märks verkligen att de, och alla andra som jobbar i och kring föreningen, vet vad de håller på med, säger Markus Åkerblom till klubbens hemsida.

Markus Åkerblom inledde sinn karriär som spelare i Östersunds IK och har sedan också tränat A-laget tillsammans med Jörgen Själin.

 

Title