Aiesh inför mötet med MFF: – Jag gillar heta matcher

Patrick Sjöö

På lördag jagar Östersunds FK sin femte raka seger i Allsvenskan.

Man gör det i årets kanske tuffaste bortamatch.

– Ja, Malmö borta är väl tuffast, men också topp tre i listan på de roligaste matcherna. Jag gillar att spela heta matcher, säger Hosam Aiesh och ler.

20.30 på fredagskvällen anlände ÖFK till hotellet i Malmö. Där väntade yoghurt, müsli, juice och fullkornsmackor innan läggdags.

Strax innan lunch på lördagen presenterar tränaren Ian Bruchnall startelvan för spelarna. Att Hosam Aiesh finns med mot Malmö FF  är nog rätt självklart. Han hade stor show på högerkanten i segermatchen mot Hammarby.

– Jag börjar närma mig toppformen. Målet är att alla vänsterbackar i Allsvenskan ska få kämpa, säger Hosam Aiesh inför mötet med Malmö.

Det brukar alltid bli heta tillställningar mellan lagen och det trivs Aiesh med.

– Ja, det har ju blivit lite hetsigt mellan oss de senaste åren. Men det handlar absolut inte att vi hatar Malmö FF eller att de hatar oss. De är ju två väldigt bra lag som möts och som har ömsesidig respekt för varandra. Jag tror att de tycker att det är lika roligt som oss att spela den här matchen.

För Hosam Aiesh har det varit lite berg- och dalbana det senaste åren med sjukdomar och skador. Den senaste var i matchen mot Dalkurd då han fick en bristning i baksida lår.

– Givetvis blir men ledsen och besviken just då det händer men det är bara att komma tillbaka starkare. Klarar man inte av att knyta näven i sådana motgångar kan man aldrig bli den spelare man vill.

Han kom tillbaka i bortamatchen mot AIK och har varit en starkt bidragande faktor till att laget inte förlorat sedan dess. De senaste fyra matcherna har slutat med seger.

Segern borta mot Hammarby, med den nya ledarstaben, var oerhört viktig för gruppen.

– Det är klart att det kanske var många som inte trodde på oss. En del experter pratade om kris. Men det har känts väldigt bra sedan Ian Burchnall kom in som tränare och vi har positiv känsla i gruppen. Nu ser vi fram emot att möta Malmö FF på lördag kväll, säger Hosam Aiesh.

 

 

Title