38-årige RT Guinn tar plats i Framtidslandslaget

Jonas Solberger

Nästa vecka samlas basketens nya framtidslandslag på herrsidan i Östersund. En av de uttagna i truppen är Jämtland Baskets lagkapten – 38–årige RT Guinn.

Svensk basket har för första gången bildat två framtidslandslag, ett på herrsidan och ett på damsidan. Herrarna, under ledning av BC Luleås coach Peter Öqvist, samlas för ett läget i Östersund nästa vecka. En av spelarna i truppen är Jämtland Baskets lagkapten RT Guinn – som till den här säsongen har blivit svensk medborgare. Att en 38-åring kallas in till ett framtidslandslag låter kanske konstigt, men det finns en förklaring.

– Framtidslandslagen består ju av två kategorier spelare: De som kan bli aktuella för seniorlandslag till 2021 och framtiden, samt de som kan komma att kallas in under FIBA:s fönster kommande EM-kval. RT är en spelare som vi vill titta lite extra på i landslagssammanhang, och vi har därför en gyllene chans att göra det på hans hemmaplan i Östersund, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo till basketlandslagen.se .

Flera spelare med anknytning till Jämtland finns med i truppen. Östersundsfödde Daniel Johansson, från och med nästa säsong i Nässjö, Niklas Larsson, numera i Köping, och Anton Kobylak-Berglund, BC Luleå. Dessutom är Jämtland Baskets Gustav Hansson reserv i truppen.

Lägret i Östersund pågår den 5-11/8 och avslutas med två landskamper mot Norge. Damernas framtidslandslag samlas i Lund, i den truppen finns ingen spelare med anknytning till Jämtland.

Title